Skip to main content

Brenda Kostermans 2013

Vrouw van Arjan Kostermans ZZ9

Dinsdag 2 april werd ik gebeld door Jaap met de bekende vraag, of ik dit jaar mosselprinses wilde zijn. Mijn schoonmoeder had toevallig net een half uur daarvoor gevraagd of Jaap mij al gebeld had, want hij had 2 weken eerder al voor mijn telefoonnummer gebeld. Ik hoefde dan ook niet heel lang na te denken over wat mijn antwoord zou zijn: JA, ik wil!

Omdat Arjan die week op het wad zat kon ik ’s avonds meteen gaan kijken voor ideeën voor de jurk. Ik had al snel een jurk gevonden die mij erg aansprak.

Na het gesprek met Wim en Joke een week later, heb ik contact gezocht met de winkel waar deze jurk op de website stond; Merrie Mie in Oost-Souburg. Ze hadden de jurk nog in de collectie, dus samen met mijn schoonmoeder ben ik op pad gegaan. Verschillende jurken heb ik gepast, maar ik bleef kijken naar de eerste jurk. De jurk werd besteld en zou half juli binnenkomen. Maar toen was het half juli en er was geen jurk. Bij navraag bleek dat er iets gigantisch mis was gegaan met de bestelling op het hoofdkantoor in Duitsland. Met spoed werd de jurk alsnog besteld, maar toen hadden we nog maar 6 weken tot aan de havendag. Stress dus. Samen met mijn schoonmoeder ben ik terug gegaan naar Oost-Souburg om een alternatief uit te zoeken, zodat ik niet zonder jurk zou zitten. Een mooi alternatief werd gevonden, maar het bleef een 2e keus.

Gelukkig werd op dinsdag 20 augustus mijn jurk bezorgd en volgde een eerste passessie. De jurk werd op maat gemaakt en op donderdag 22 augustus kon ik hem dan eindelijk ophalen. Het was gelukt!

Omdat ik toch flink in de rats zat over mijn jurk, had Arjan al door dat het geen “gewone” havendag zou worden. Hierdoor kon ik mijn dochters er gelukkig ook al een beetje op voorbereiden dat mama de mosselprinses zou zijn dit jaar. En ik kon gewoon zonder smoesjes op zaterdagochtend om 7 uur naar ’t Kappertje.

Om 8 uur kreeg ik daar gezelschap van de fotograaf Peter Kouijzer en later van Francois Weststrate. Toen ik dan eindelijk de tent in mocht werd ik toch best zenuwachtig, maar het was het begin van een geweldige dag! Nadat ik de bloemen kreeg uit handen van Marieke Schot, mosselprinses van vorig jaar kwam de speech. Dit was het enige gedeelte waar ik tegenop zag, maar gelukkig ging het helemaal goed.

Na het eten vertrok ik met burgemeester Rabelink voor een rondrit door de stad per koets. Daarna gingen we varen met het vlaggenschip, de ZZ7, om Neptunus op te halen op de Roggeplaat. Daarbij hoort ook het eten van een rauwe mossel, aangeboden door Neptunes. Met een glaasje champagne erbij is hij heerlijk.

Teruggekomen op de Nieuwe Haven was het feest al in volle gang. Handjes schudden, op de foto met groot en klein, polonaise lopen bij de mosselkokers op de klanken van Liever Ier as Tuus en daarna het boegspriet lopen. Het was een dag om nooit te vergeten!

Bedankt Stichting Promotie Havendagen Zierikzee voor deze geweldige eer, Eline voor mijn wind-vaste coupe en make-up, Francois voor de begeleiding van deze geweldige dag en Peter Kouijzer voor de mooie foto’s.