Skip to main content

Emmely Schot 2003

dochter J. Schot ZZ10

Ik was Mosselprinses in 2003 en was voor 2003 al een keer eerder gevraagd door Leon Praet en Wim Schot om Mosselprinses te zijn. Ik ben er toen niet serieus op in gegaan omdat ik vond dat het niks voor mij was. In 2003 werd ik gevraagd door Leon en Wim en heb ik “Ja” gezegd, omdat ik het toch wel erg leuk vond voor mijn vader (Jaap Schot). Mijn vader werd voor de gek gehouden en daar was tegen verteld dat het iemand anders was (hij is anders ook altijd diegene die de Mosselprinses vraagt). Mijn broer Joachim Schot werd ook buiten ‘Schot’ gehouden en alleen mijn moeder wist dat ik de Mosselprinses van 2003 zou worden. In maart werd ik al gevraagd en dan komt de vraag: wat voor jurk wil ik aan? Ik ben toen samen met mijn moeder bij Mary Kloet terecht gekomen waar ik aangaf dat ik toch wel een ‘echte prinsessen jurk’ wilde. Mary maakte en ontwerp en de kleur was eigenlijk zo bepaald.

“Het werd een rode jurk ook omdat nog geen andere Mossel- prinses een rode jurk aan had gehad.”

Mary had van een andere stof een proefexemplaar gemaakt, die ik geregeld stiekem met een smoes ging passen (gelukkig waren mijn vader en Joachim veel op het water). Vervolgens werd de uiteindelijke jurk gemaakt en we vonden het eindresultaat echt super. Voor een proef- kapsel ging ik één keer naar Ron toe waar hij ook mijn make-up deed.

Op vrijdagavond is het meestal de vraag onder de mensen: weet jij wie de Mosselprinses is? Wie zou het dit jaar kunnen zijn? Dus ook die avond ging het de ronde over de haven, waardoor het onder een aantal mensen wel opviel dat ik die avond eerder naar huis was.

Op de dag zelf ging ik ’s ochtends om 8.00 uur naar Ron toe om mijn haar te laten doen (en om de speech voor te bereiden) waarna ik vervolgens naar Mary ging om mijn jurk aan te doen. Dic belde om tien uur, half elf aan bij Mary en wist ook niet wie de Mosselprinses was die hij mocht begeleiden. Maar het was zijn eigen buurmeisje! In een auto werd ik samen met Dic vervoerd naar de tent op het Luitje. Het was allemaal heel spannend vooral om- dat mijn vader en Joachim in de tent zaten en van niks wisten. Eenmaal in de tent keek Joachim vol ongeloof en keek mijn vader met traanogen gelijk naar Leon en Wim waaruit bleek dat het een goed bewaard geheim was gebleven! In de tent werd het boeket overhandigd door de vorige Mosselprinses Wyona Praet en werd er gegeten. Na het eten was het tijd voor de speech. Ik zou nu niet meer weten wat ik allemaal destijds heb gezegd doordat het allemaal best spannend was (ik weet nog dat de burge- meester Jack Asselbergs achter mij fluisterde dat het goed ging). Na de speech werd met de burgemeester in een open auto een ronde gereden over de Nieuwe Haven en het Havenplein waarna we vervolgens gingen inschepen om Neptunus op te halen. Erg leuk dat alle familie en vrienden meevoeren op de ZZ9!

Eenmaal op de zandplaat kwam Neptunus aan boord die de Mosselprinses twee overheerlijke rauwe mossels liet eten (dat ben ik nog niet vergeten). Nadat we weer in de haven van Zierikzee waren aangemeerd liepen we over de haven met Dic en Neptunus en weet ik nog heel goed dat Dic zei: ‘foto links, foto rechts, foto daar en daar’. Alle toeristen willen met je op de foto. We konden door alle drukte (mede door het mooie weer) maar 1 keer heen en weer van het Luitje naar de culinaire boulevard en weer terug naar het boegsprietlopen waar Neptunes afscheid nam en mijn taak als Mosselprinses erop zat. De dag vliegt voorbij.

Het was echt een super leuke dag die ik niet had willen missen! Van te voren had ik niet gedacht dat het zo leuk zou zijn.