Skip to main content

Willemijn Quist – de Jong 2022

Dochter van Johan de Jong

Havendagen 2022 wat een geweldige editie! Eindelijk kon het mooiste weekend van het jaar weer van start. Wat heeft iedereen er vol van genoten en vooral ik, want het was een eer om het stokje over te nemen van Marije Kouijzer.

Mijn naam is Willemijn Quist – de Jong ik ben 32 jaar en hebben 2 heerlijke jongens Guus en Julian. We zijn al 8 jaar getrouwd en wonen aan de Oude haven. Dit is mijn ouderlijk huis waar ik ben opgegroeid. De haven is mijn thuis, waar ik al heel mijn leven te vinden ben.

Mijn vader sponsort al sinds dag 1 het vuurwerk en is hoofdsponsor van de havendagen. Hierdoor kon ik de eer krijgen om mosselprinses te zijn. En wat wilde ik dit graag!

In 2018 reed ik over de nieuwe haven richting huis, en zoals dat gaat op de haven zwaai je iedereen gedag die daar in het zonnetje op de stoep zit. Zo ook Leon Preat. Ik zwaaide en zag dat hij naar me bleef kijken en op stond. Toen ik ging parkeren zag ik Leon uit het pottenbakkerstraatje komen. Hij wilde duidelijk iets aan mij vragen. Hij vroeg subtiel of ik snel met hem bij ons naar binnen kon. Geheel onverwachts vroeg hij aan mij of ik mossel prinses wilde worden! Wat was ik verrast en heel erg blij. Ik zei dan ook volmondig JA!

Helaas door omstandigheden, mijn zwangerschap van Julian en corona heeft dit 4 jaar op zich moeten laten wachten.. Wat heb ik daarvan gebaald en slapeloze nachten gehad. 4 jaar mijn mond houden en wachten op die speciale dag. Dat was een hele uitdaging.

In 2021 overleed mijn vader na een kort ziekte bed.. Een vreselijke periode is dit geweest. Ik ben blij dat ik het hem heb verteld dat ik gevraagd ben om mossel prinses te worden en hij was zo blij en enthousiast voor mij. Ik heb hem heel erg gemist die dag. Maar ik weet zeker dat hij trots zou zijn geweest.

Stiekem ging ik samen met mijn moeder op zoek naar een jurk. Het was een hele uitdaging kan ik wel zeggen. Met een say yes to the dress gevoel vele winkels af gegaan, maar het wilde niet lukken. Voor de zekerheid heb ik mijn locatie op snapchat uit gezet want je weet het maar nooit haha.

Wat een tijd was het en ook zo jammer dat ik het niet kon delen met mijn vriendinnen maar daardoor ook extra spannend.

Toen kwam eindelijk het weekend echt dichtbij. Het proef kapsel werd gedaan door Eline. Dat moest uiteraard ook stiekem. Ik ben de winkel in geslopen en toen ik naar buiten ging heb ik mijn haar weer op een knot gedaan, zodat je niks kon zien van eventuele krullen.

Met een paar goede smoesjes op zak gingen we het heerlijke weekend van de havendagen in! Door onze kleine kinderen had ik voor de vrijdag avond een prima plan liggen, zodat ik niet al te laat naar bed zou gaan en dat viel daardoor niemand op.

Ik probeerde te slapen maar mede door de harde muziek en de spanning werd het een nacht met weinig slaap. Wat had ik er zin in!

Het was een geweldige dag die ik nooit meer zal vergeten. Ik kon de volgende dag niet meer lopen omdat ik zo vaak voor de kleine kinderen op mijn hurken ging voor de foto. Ik denk dat we wel duizend keer op de foto zijn geweest. Wat was het gezellig met mijn 3 mannen! De Burgemeester, mijn begeleider François en natuurlijk Neptunus! Mede dankzij hun heb ik een fantastische dag gehad. En wat een groot succes was de nieuwe opzet in festival sferen!

Ik heb genoten! Organisatie van de havendagen en al de vrijwilligers, BEDANKT!♡


Bekijk alle
mosselprinsessen