Skip to main content

Programma havendagen

De eerste acts op de verschillende pleinen zijn bekend. Hou onze website, Instagram en Facebook in de gaten voor het laatste nieuws over het programma.

 Check het programma per dag en per plein hieronder.

Donderdag 22 augustus

Vrienden van Zierikzee

Dit plein vind je voor Eetcafé de Banjaard.

15:00 uur | DJ Edwin’s foute uurtje

20:00 uur | DJ Maarten V

22:00 uur | Dirty Piano’s

Maak kennis met Dirty Piano’s! Deze twee muzikale alleskunners, Robert Stoltink en Jeremy Jason de Lacombé, zorgen voor een onvergetelijke show vol humor, grappen en natuurlijk geweldige muziek. Met hun unieke aanpak op de Dirty piano’s maken ze van elke gelegenheid een feestje

Los op de Wal

Dit plein vind je op de Loswal aan de overkant van de Nieuwe Haven.

Programma volgt.

Plein van Toen

Dit plein vind je ter hoogte van Bouwman Watersport en Nieuwe Haven 83.

13:00 – 20:00 uur | Kinderspelen

12:00 – 20:00 uur | Mossels koken

Haal een lekker bakje verse gekookte mosselen.

14:00 – 16:00 uur | De Jochies

Maak kennis met het dynamische duo De Jochies tijdens de Havendagen Zierikzee! Het maakt niet uit waar ze optreden, deze “kwajongens” zorgen voor een feestelijk optreden met tweestemmige liedjes en interactie met het publiek. Mis het niet en kom langs bij De Jochies op het Plein van Toen!

16:00 – 18:00 uur | Watersport demonstraties

16:30 – 18:00 uur | Bruinisser Visserskoor

Maak kennis met het Bruinisser Visserkoor, een uniek koor dat zijn oorsprong vindt in het pittoreske Bruinisse. Dit enthousiaste koor bestaat uit ervaren zangers en zangeressen met een passie voor het zeemansleven en de rijke maritieme tradities. Met hun authentieke zeemansliederen en krachtige vocalen weten ze het publiek keer op keer te betoveren. Laat je meeslepen door de nostalgische klanken van het Bruinisser Visserkoor tijdens hun optreden op de havendagen. Een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen!

18:00 – 19:00 uur | Opening Havendagen Mosselsteek wedstrijd

Wie is steekt zo snel en goed mogelijk 20 mossels open? Ding mee voor de winst of kom gezellig kijken!

Mee doen met de wedstrijd? Meld je hier aan.

19:00 – 21:00 uur | The amazing stroopwafels

Maak kennis met The Amazing Stroopwafels, de legendarische Nederlandse band die al decennialang het publiek weet te betoveren met hun unieke mix van muziek en humor. Met hun onnavolgbare teksten en aanstekelijke deuntjes hebben ze een plek veroverd in de harten van muziekliefhebbers in binnen- en buitenland. Van intieme cafés tot grote festivals, The Amazing Stroopwafels weten altijd een feestelijke sfeer te creëren met hun vrolijke en meeslepende optredens. Mis hun optreden tijdens de Havendagen in Zierikzee niet en laat je meevoeren door de aanstekelijke melodieën en het kenmerkende Stroopwafels-gevoel.

22:00 – 00:30 uur | Bad hair day’s disco and boogie experience!

ibietza

Dit plein vind je ter hoogte van Café de Gekroonde Suikerbiet.

20.00 uur | Cers & Pat von Ludwig

Misschien ken je ze nog van beruchte avondjes in de Surf inn…. ja die gasten, met die lekkere plaetjes!

22.00 uur | Bertie & Viv

Maak je klaar voor een unieke muzikale ervaring met het dynamische dj-duo Bertie en Viv! Hoewel velen Bertie kennen als boerin uit ‘Boer Zoekt Vrouw’ en winnares van ‘Expeditie Robinson’, heeft ze al sinds de jaren ’90 ervaring achter de draaitafels. Samen met huisarts Vivian Bij de Vaate, die haar passie voor stevige beats deelt, zorgen ze voor een onvergetelijke set. Van melodieuze house tot stevige tracks, deze twee weten precies hoe ze het publiek kunnen laten bewegen. Mis deze unieke combinatie niet tijdens de Havendagen!

’t Luitje

Op ’t Luitje kun je elke dag vanaf 12:00 uur in het reuzenrad.

Van 15:00 – 18:00 uur kun je trampolinespringen.

Vrijdag 23 augustus

Vrienden van Zierikzee

Dit plein vind je voor Eetcafé de Banjaard.

16:00 uur | Silky Gold

20:00 – 01:00 uur | DJ Timski, Ferry de Lits en Hans Dorchain

Los op de Wal

Dit plein vind je op de Loswal aan de overkant van de Nieuwe Haven.

20:00 – 21.30 uur | OnderNAP

Ontstaan in 2021, brengt Onder NAP vijf muzikale talenten samen. Wat begon als informeel muziek maken, groeide snel uit tot een serieuze band. Met een groeiend repertoire aan Nederlandstalige hits zijn ze klaar om de Havendagen te rocken!

22:00 – 24.00 uur | Infrared

Maak je klaar voor een onvergetelijke muzikale ervaring met Infrared – de band die je meeneemt op een reis terug naar de gloriedagen van muziek, en je tegelijkertijd verrast met hun eigen unieke sound. Met vijf gepassioneerde muzikanten die hun liefde voor muziek delen, staat Infrared garant voor een avond vol energie en ongebreidelde rock-‘n-roll. Deze gasten weten precies hoe ze een menigte kunnen laten bewegen, met het dak eraf als het ultieme doel.

Plein van Toen

Dit plein vind je ter hoogte van Bouwman Watersport en Nieuwe Haven 83.

13:00 – 20:00 uur | Kinderspelen

Met om 16:00 uur een schminker.

13:30 – 15:30 uur | Neptunes Visserskoor

12:00 – 20:00 uur | Mossels koken

Haal een lekker bakje verse gekookte mosselen.

16:00 – 18:00 uur | Kinder DJ

18:30 – 21:00 uur | Albertina

Albertina is een getalenteerde en gepassioneerde Zeeuwse zangeres die haar publiek steeds weer weet te verbluffen met haar adembenemende stem en charismatische podiumaanwezigheid. Met een veelzijdig repertoire en unieke interpretaties van bekende nummers laat Albertina een onuitwisbare indruk achter. Of het nu in intieme jazzclubs, bruisende festivals of exclusieve evenementen is, Albertina weet altijd de juiste sfeer te creëren en het publiek diep te raken. Mis haar optreden tijdens de havendagen zeker niet!

19:00 uur | Waterpolowedstrijd

22:00 – 00:30 uur | Smelly Kitchen

Ervaar de energieke klanken van Smelly Kitchen op de Havendagen! Deze dynamische band met elf leden brak door in 2019 met hun aanstekelijke funkgrooves en spetterende soul. Ze stonden op grote festivals zoals Concert at Sea en het Bevrijdingsfestival, en brachten de EP ‘Oui Chef!’ uit. Met een krachtige blazerssectie, Hammond-orgel en charismatische frontman zorgt Smelly Kitchen voor een onvergetelijke muzikale ervaring

ibietza

Dit plein vind je ter hoogte van Café de Gekroonde Suikerbiet.

18:00 uur | T-Nus, Hazebroek en Pajaro Feliz

We starten de avond met de vrolijke disco house hits van Pajaro Feliz & T-Nus. Zij zetten golden oldies in een modern jasje zodat jullie kunnen dansen en meezingen. DJ Hazebroek staat bekend om zijn ritmische tracks met oosterse en Afrikaanse invloeden. Zijn doel is om een uniek geluid te creëren binnen de Melodic House scene, waarmee hij andere (jonge) artiesten en muziekliefhebbers inspireert en verbindt. Kom langs voor een zomers sfeertje op het iBietza plein!

20:00 uur | Robin Aristo

Robin de Haan is een 24-jarige DJ/Producer uit Amsterdam onder de artiestennaam Robin Aristo. Van jongs af aan had hij een grote liefde voor elektronische muziek en op 14-jarige leeftijd is hij begonnen met het produceren van zijn eigen tracks. Inmiddels brengt hij zijn muziek doorlopend uit op de grootste dance-labels ter wereld (waaronder Spinnin’ Records), telt zijn Spotify meer dan een miljoen streams en wordt zijn muziek wereldwijd gedraaid op alle grote festivals door onder andere Martin Garrix, David Guetta, Tiësto, Hardwell en nog vele anderen. Als gevolg van zijn succesvolle releases wordt hij ook als DJ regelmatig geboekt voor zowel optredens in Nederland als internationale optredens in Japan, Maleisië, Italië, Frankrijk en Oostenrijk.

22:30 uur | Philou Louzolo

It’s the one and only Philou Louzolo! Met zijn Afrikaanse én Zeeuwse roots komt hij nu overal ter wereld om afrohouse te verspreiden. 🎶 Met zijn unieke mix van culturele invloeden en aanstekelijke beats laat hij het publiek keer op keer uit zijn dak gaan.

’t Luitje

Op ’t Luitje kun je elke dag vanaf 12:00 uur in het reuzenrad.

Van 15:00 – 18:00 uur kun je trampolinespringen.

12:00 – 17:00 uur | Stoomsleepboot Dockyard III

Waan je 60 jaar terug in de tijd tijdens een bezoekje aan de Stoomsleepboot Dockyard III, die aan het ’t Luitje is aangemeerd tijdens de Havendagen. Tijdens de rondleiding bekijk je het ketelruim en zet je koers in de stuurhut!

Zaterdag 24 augustus

Vrienden van Zierikzee

Dit plein vind je voor Eetcafé de Banjaard.

14:00 uur | Kunst en Eer

Het Harmonieorkest van Kunst en Eer, bestaande uit zo’n 45-50 leden, staat bekend om zijn vernieuwende initiatieven en betrokkenheid bij de Zierikzeese en Schouwse gemeenschap. Naast de jaarlijkse nieuwjaarsconcerten, die inmiddels uitgegroeid zijn tot grootschalige evenementen in de Nieuwe Kerk, waarbij we samenwerken met gerenommeerde artiesten, zoals de steelband van het Nederlands Politieorkest, Shirma Rouse, Maaike Widdershoven en René van Kooten, hebben we in 2018 “Maestro Zierikzee” geïntroduceerd en in 2020 de Tripleconcerten op het Havenplein

16:00 uur | Reünie (oud) Zierikzeeënaars

Haal herinneringen op aan Zierikzee tijdens de Havendagen op onze speciale Reünie voor (oud) Zierikzeeënaars! Deze gezellige bijeenkomst vindt plaats net voorbij de Venkelstraat, direct achter het podium van Eetcafé de Banjaard. Om de locatie te markeren, zal deze afgezet zijn met feestelijk lint. We creëren een gezellig terras en een nabijgelegen tap, zodat u kunt genieten van een drankje terwijl u herinneringen ophaalt. De Reünie opent rond 16:00 uur zodra de schepen weer veilig zijn teruggekeerd naar de haven na het ophalen van Neptunes.

16:00 uur | PartyPuberz

De Partypuberz is de schoolband van het Pieter Zeeman Lyceum. De band bestaat uit leerlingen in verschillende leeftijdscategorieën en speelt op diverse gelegenheden en plaatsen. Hun brede repertoire gaat van lieve liedjes tot keiharde rock, met zowel klassiekers als hedendaagse hits.

20:00 uur  | DJ Ayron en Tim & Faab

0:00 uur – 01:00 uur | X-Fade  

Los op de Wal

Dit plein vind je op de Loswal aan de overkant van de Nieuwe Haven.

16.00-18:00 uur | Surrender

Kom feesten tijdens het spetterende optreden van dé Zeeuwse dialectrockband: Surrender, die al ruim 40 jaar de tent op z’n kop zetten. Vanaf hun oprichting in 1980 als Engelstalige coverband tot hun overstap naar de streektaal in de jaren negentig, heeft Surrender een ongekende reputatie opgebouwd. Met een unieke mix van bluesrock, tex-mex en southern rock zorgen ze voor een onvergetelijke avond!

18:00 – 20:00 uur | Rien Dekker

Rien Dekker (1984) is een solomuzikant uit Wolphaartsdijk. Gewapend met akoestische gitaar, mondharmonica en krachtige zangstem, brengt hij Golden Oldies van o.a. Johnny Cash, Elvis, Bob Dylan, Neil Diamond, John Denver, The Dubliners, Boudewijn de Groot en Armand. Verwacht dus veel rock’n roll, country en folk uit de jaren ’50, ’60 en ’70. Overal waar hij komt, bouwt Rien een feestje met het publiek. Meezingen gegarandeerd! 

20:00 – 21:30 uur | Creamy Apple Pie

Creamy Apple Pie is een unieke en bruisende band bestaande uit 9 getalenteerde blazers, een dynamisch combo en twee geweldige zangers. Met hun indrukwekkende repertoire, dat genres als classic rock, soul en Nederlands talig beslaat, weten ze moeiteloos elk publiek te vermaken.

21:30 – 0.00 uur | Punt NL

Punt NL is een band die garant staat voor een feestje. Ze spelen uitsluitend Nederlandstalige hits van toen en nu, waarbij de interactie met het publiek erg belangrijk is. Punt NL, Ameezing pop coverband.

Plein van Toen

Dit plein vind je ter hoogte van Bouwman Watersport en Nieuwe Haven 83.

12:30 uur | Rondrit Mosselprinses over de haven

13:00 – 20:00 uur | Kinderspelen

13:00 – 16:00 uur | Vaartocht mosselkotters

Vaar gratis mee met een van de mosselkotters om Neptunes op te halen die op de mosselprinses wacht op een van de zandbanken in de Oosterschelde. Inschepen om 13:00 uur. 

Rondvaartboot de Frisia vaart ook mee, deelname alleen op uitnodiging. 

14:00 – 17:00 uur | Mossels koken

Haal een lekker bakje verse gekookte mosselen.

13:00 – 17:00 uur | Liever ier as tuus

Maak kennis met Liever ier as tuus, dé dweilband die zorgt voor een onvergetelijke feestelijke sfeer tijdens de Havendagen. Deze enthousiaste groep muzikanten brengt met hun aanstekelijke deuntjes en opzwepende ritmes het publiek in beweging. Of het nu gaat om gezellige meezingers of bruisende feestnummers, Liever ier as tuus weet als geen ander hoe ze de juiste ambiance creëren. Met hun typische Zeeuwse gezelligheid en aanstekelijke muzikaliteit staan ze garant voor een onvergetelijke ervaring. Mis hun optreden niet en laat je meevoeren in het feestgedruis van Liever ier as tuus!

16:00 – 18:00 uur | Funkyness

17:00 uur | Zwemwedstrijd

16:00 – 17:30 uur | Kinder DJ

18:00 – 20:00 uur | Boegspriet lopen 

Het boegsprietlopen is een jarenlange traditie tijdens de Havendagen in Zierikzee. Of je nu jong of oud, groot of klein bent, iedereen mag op zaterdag om 18:00 uur (ter hoogte van nr. 83) een poging wagen tot het eind van de ingezeepte boegspriet te lopen! Om 20:00 uur is de prijsuitreiking. Ben jij een echte zeeheld, mis het boegsprietlopen dan niet! 

Om 19:00 uur vind het gekostumeerd boegsprietlopen plaats voor de visserij, bedrijven en de brandweer.

20:00 uur | prijsuitreiking boegsprietlopen

21:00 – 00:30 uur | De Zeevruchtjes

Twee artiesten samengebald tot een vibrerend Rock ’n Roll duo speelt door heel het land, nachtenlang tot in de kleine uurtjes, met een repertoire wat generaties overschrijdt en verbindt. Eclectisch en hysterisch, infaam en abject. De Zeevruchtjes spelen de voegen tussen de bakstenen vandaan tijdens de Havendagen. Denk aan 60’s en 70’s hits in een heerlijke hippievibe.

ibietza

Dit plein vind je ter hoogte van Café de Gekroonde Suikerbiet.

15:00 uur | The Sugarbiet Strietband

Deze dweilband met wel een heel toepasselijke naam, warmt je spieren op met hun moderne, swingende meezingers!

16:00 – 18:00 uur | Kinderdisco

18:00 uur | DJ Wired 80’s party

We starten de avond met swingende 80’s beats van DJ Wired.

20:00 uur | Matthijs (huis-dj Biet)

Een van de local heroes en huis-DJ van de Biet draait top40, urban en house maar ook techno en hardstyle kunnen voorbij komen in z’n set.

22:00 uur | Santos Suarez

Santos Suarez weet elk jaar het iBietzaplein op z’n grondvesten te laten schudden, dus ook dit jaar weer! Let’s dance!

’t Luitje

Op ’t Luitje kun je elke dag vanaf 12:00 uur in het reuzenrad.

Van 15:00 – 18:00 uur kun je trampolinespringen.

12:00 – 17:00 uur | Stoomsleepboot Dockyard III

Waan je 60 jaar terug in de tijd tijdens een bezoekje aan de Stoomsleepboot Dockyard III, die aan het ’t Luitje is aangemeerd tijdens de Havendagen. Tijdens de rondleiding bekijk je het ketelruim en zet je koers in de stuurhut!

Parkeren

De Havendagen trekken veel bezoekers naar Zierikzee, en velen daarvan komen met de auto. Hierdoor kan het lastig zijn te parkeren in Zierikzee. Een overzicht van de parkeerlocaties.

Huisregels

Tijdens u bezoek aan de Havendagen in Zierikzee betreedt u een gesloten evenemententerrein waar regels van toepassing zijn.