Skip to main content

Programma havendagen

Het programma voor 2024 is nog niet bekend. Hou onze website, Instagram en Facebook in de gaten.

Benieuwd naar het programma van afgelopen editie? Check de programma per plein hieronder.

Donderdag 24 augustus

Vrienden van Zierikzee

Dit plein vind je voor Eetcafé de Banjaard.

16:00 – 18:00 uur | Tim en Faab

Waar ze ook optreden, met Tim & Faab wordt het hoe dan ook een feest! Met samen 70 jaar ervaring als dj’s, feestbeesten en gangmakers weten ze elk publiek in beweging te krijgen en te verrassen. Een hilarische show om bij te swingen, twisten en hakken.

21:00 – 00:30 uur | DJ Maarten Verspoor en Hans Dorchain

Los op de Wal

Dit plein vind je op de Loswal aan de overkant van de Nieuwe Haven.

20:00 – 22:00 uur | Woodworks

Maak kennis met Woodworks, de akoestische sensatie uit Zeeland! Met een ongeëvenaarde live reputatie en een repertoire dat varieert van rock covers tot feestelijke folk, weten ze keer op keer het publiek te betoveren. Mis hun betoverende optreden tijdens de Havendagen in Zierikzee niet en laat je meevoeren door hun unieke akoestische klanken.

22:00 – 00:30 uur | Ouwe jongens krentebrood #OJKB

“Ouwe Jongens Krentebrood”; iedereen kent deze uitspraak, waarmee gezegd wordt dat alles helemaal in orde is, kameraadschap, ons kent ons. Deze toch wat ouderwetse kwalificatie is door de mannen van #OJKB helemaal omgeturnd naar “hip en happening”, want zo mag je Nederlands hardst aan de weg timmerende DJ feestact wel noemen. In maar een paar jaar tijd is Ouwe Jongens Krentebrood uitgegroeid tot een vaste waarde in de uitgaanswereld en het feestcircuit.

Plein van Toen

Dit plein vind je ter hoogte van Bouwman Watersport en Nieuwe Haven 83.

13:00 – 20:00 uur | Kinderactiviteiten

De hele dag kunnen kinderen gratis springen op ons springkussen, in de draaimolen en over water lopen in de waterrol.

12:00 – 20:00 uur | Mossels koken

Haal een lekker bakje verse gekookte mosselen.

13:00 – 17:00 uur | De Jochies

Maak kennis met het dynamische duo De Jochies tijdens de Havendagen Zierikzee! Het maakt niet uit waar ze optreden, deze “kwajongens” zorgen voor een feestelijk optreden met tweestemmige liedjes en interactie met het publiek. Mis het niet en kom langs bij De Jochies op het Plein van Toen!

18:00 – 21:00 uur | DJ rein

22:00 – 00:00 uur | The amazing stroopwafels

Maak kennis met The Amazing Stroopwafels, de legendarische Nederlandse band die al decennialang het publiek weet te betoveren met hun unieke mix van muziek en humor. Met hun onnavolgbare teksten en aanstekelijke deuntjes hebben ze een plek veroverd in de harten van muziekliefhebbers in binnen- en buitenland. Van intieme cafés tot grote festivals, The Amazing Stroopwafels weten altijd een feestelijke sfeer te creëren met hun vrolijke en meeslepende optredens. Mis hun optreden tijdens de Havendagen in Zierikzee niet en laat je meevoeren door de aanstekelijke melodieën en het kenmerkende Stroopwafels-gevoel.

ibietza

Dit plein vind je ter hoogte van Café de Gekroonde Suikerbiet.

19:00 – 00:30 uur | DJ Robin Aristo

Maak kennis met DJ Robin Aristo, een veelbelovende nieuwkomer in de dance scene. Met een ongelooflijke passie voor muziek en optredens in beroemde clubs zoals Escape en De Melkweg, heeft hij zichzelf al laten zien. Zijn eigen tracks worden wereldwijd gedraaid en zijn debuut-EP op Hysteria Records heeft veel lof ontvangen van grote artiesten. Tijdens de Havendagen kun je DJ Robin Aristo live zien optreden op het Ibietza Plein. Mis het niet!

Vrijdag 25 augustus

Vrienden van Zierikzee

Dit plein vind je voor Eetcafé de Banjaard.

16:00 – 18:00 uur | Broekema speelt liedjes

Maak kennis met Broekema speelt liedjes, een veelzijdige artiest die optreedt op het plein De Vrienden van Zierikzee. Met zijn prachtige Nederlandstalige liedjes, variërend van Shaffy tot Hazes, weet hij jong en oud te raken. Of je nu piepjong bent of stokoud, Broekema zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Van intieme singer-songwriter nummers tot meezingers van Bløf, zijn muziek brengt sfeer en gezelligheid. Wil je Broekema boeken voor een speciale gelegenheid? Hij is beschikbaar voor huwelijken, festivals, feesten en zelfs kinderfeestjes. Laat je betoveren door zijn innemende stem en geniet van de prachtige liedjes die hij ten gehore brengt.

20:00 – 00:30 uur | DJ Timsky, Ramon Prins en Wesly Bronkhorst

Los op de Wal

Dit plein vind je op de Loswal aan de overkant van de Nieuwe Haven.

20:00 – 22:00 uur | Creamy apple pie

Creamy Apple Pie is een unieke en bruisende band bestaande uit 9 getalenteerde blazers, een dynamisch combo en twee geweldige zangers. Met hun indrukwekkende repertoire, dat genres als classic rock, soul en Nederlands talig beslaat, weten ze moeiteloos elk publiek te vermaken.

22:00 – 00:30 uur | Party criminals

Met hun unieke concept zorgen de Party criminals voor muzikale hoogstandjes en hilarische fratsen! Altijd supergezellig met een aantal Belgen in de band! Het hoge entertainment gehalte maakt dat je  nooit meer naar huis wilt. De Party Criminals stappen in hun muzikale rollercoaster en vliegen door alle jaren en muziekstijlen heen, met hun opzwepende medley’s en compilaties! Van vuurwerk en confetti tot de vonken er vanaf vliegen, de Party Criminals weten hun show tot een knallend hoogtepunt te brengen. Zij gaan pas naar huis als de tent is afgebroken!

Plein van Toen

Dit plein vind je ter hoogte van Bouwman Watersport en Nieuwe Haven 83.

13:00 – 20:00 uur | Kinderactiviteiten

De hele dag kunnen kinderen gratis springen op ons springkussen, in de draaimolen en over water lopen in de waterrol.

12:00 – 20:00 uur | Mossels koken

Haal een lekker bakje verse gekookte mosselen.

14:00 – 16:00 uur | Bruinisser visserskoor

Maak kennis met het Bruinisser Visserkoor, een uniek koor dat zijn oorsprong vindt in het pittoreske Bruinisse. Dit enthousiaste koor bestaat uit ervaren zangers en zangeressen met een passie voor het zeemansleven en de rijke maritieme tradities. Met hun authentieke zeemansliederen en krachtige vocalen weten ze het publiek keer op keer te betoveren. Laat je meeslepen door de nostalgische klanken van het Bruinisser Visserkoor tijdens hun optreden op de havendagen. Een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen!

18:00 – 20:00 uur | Waterpolo wedstrijd

17:00 – 19:30 uur | Albertina

Albertina is een getalenteerde en gepassioneerde Zeeuwse zangeres die haar publiek steeds weer weet te verbluffen met haar adembenemende stem en charismatische podiumaanwezigheid. Met een veelzijdig repertoire en unieke interpretaties van bekende nummers laat Albertina een onuitwisbare indruk achter. Of het nu in intieme jazzclubs, bruisende festivals of exclusieve evenementen is, Albertina weet altijd de juiste sfeer te creëren en het publiek diep te raken. Mis haar optreden tijdens de havendagen zeker niet!

21:00 – 00:30 uur | Bad hairday

ibietza

Dit plein vind je ter hoogte van Café de Gekroonde Suikerbiet.

18:00 – 20:00 uur | Hazebroek

20:00 – 22:00 uur | DJ Benjamin Scott

22:00 – 00:30 uur | DJ Childhood

Zaterdag 26 augustus

Vrienden van Zierikzee

Dit plein vind je voor Eetcafé de Banjaard.

14:00 – 15:30 uur | Kunst en Eer

Het Harmonieorkest van Kunst en Eer, bestaande uit zo’n 45-50 leden, staat bekend om zijn vernieuwende initiatieven en betrokkenheid bij de Zierikzeese en Schouwse gemeenschap. Naast de jaarlijkse nieuwjaarsconcerten, die inmiddels uitgegroeid zijn tot grootschalige evenementen in de Nieuwe Kerk, waarbij we samenwerken met gerenommeerde artiesten, zoals de steelband van het Nederlands Politieorkest, Shirma Rouse, Maaike Widdershoven en René van Kooten, hebben we in 2018 “Maestro Zierikzee” geïntroduceerd en in 2020 de Tripleconcerten op het Havenplein
16:00 uur | Anne en de Zeeuwse Kofferband

16:00 uur | Reunie (oud) Zierikzeeënaars

Herbeleef de warme herinneringen aan Zierikzee tijdens de Havendagen op onze speciale Reünie voor (oud) Zierikzeeënaars! Deze gezellige bijeenkomst vindt plaats net voorbij de Venkelstraat, direct achter het podium van Eetcafé de Banjaard. Om de locatie te markeren, zal deze afgezet zijn met feestelijk lint. We creëren een gezellig terras en een nabijgelegen tap, zodat u kunt genieten van een drankje terwijl u herinneringen ophaalt. De Reünie opent rond 16:00 uur zodra de schepen weer veilig zijn teruggekeerd naar de haven na het ophalen van Neptunes.

16:00 uur | Anne en de Zeeuwse Kofferband

De leukste coverband van Schouwen-Duveland! Anne swingt en zingt in het Zeeuws van hier!

20:00 – 00:30 uur | Back to the 90’s X-Fade & Friends

Los op de Wal

Dit plein vind je op de Loswal aan de overkant van de Nieuwe Haven.

16:00 – 18:00 uur | Surrender

Kom feesten tijdens het spetterende optreden van dé Zeeuwse dialectrockband: Surrender, die al ruim 40 jaar de tent op z’n kop zetten. Vanaf hun oprichting in 1980 als Engelstalige coverband tot hun overstap naar de streektaal in de jaren negentig, heeft Surrender een ongekende reputatie opgebouwd. Met een unieke mix van bluesrock, tex-mex en southern rock zorgen ze voor een onvergetelijke avond!

20:00 – 22:00 uur | Copycat

Deze coverband speelt vrijwel alle muziekstijlen, zoals hits van nu, stevige rock, disco, rock & roll, Nederlandstalig, dance classics en ballads. Copycat heeft door de jaren heen geleerd hoe belangrijk het is om op de wensen van het publiek in te spelen en daardoor een te gek optreden te verzorgen.

Copycat maakt van iedere gelegenheid een leuk, spetterend feest. Door de jarenlange samenwerking is er een hechte vriendschap ontstaan onder de bandleden. Muzikaal resulteert dit in een fantastisch samenspel en veel lol en energie op het podium. Deze energie werkt aanstekelijk voor al uw gasten. Kortom, stil zitten is er niet bij.

22:00 – 00:30 uur | Fragment

Maak je klaar voor een spectaculaire muzikale ervaring met de band Fragment! Oorspronkelijk afkomstig uit Engeland, veroveren ze nu ook de Nederlandse podia met hun ongeëvenaarde talent. Wat begon als een tournee van slechts 6 optredens, groeide uit tot een langdurig verblijf in Nederland, allemaal dankzij hun geweldige shows en enthousiaste publiek.

Fragment is een veelzijdige allround coverband die bekend staat om hun ongelofelijke energie en entertainende optredens. Met hun driekoppige formatie weten ze een unieke Engels-Nederlandse muzikale ervaring te creëren die keer op keer een grote hit is op feesttenten, festivals, kermissen en kroegen. En tijdens de havendagen kun je genieten van hun geweldige optreden op Los op de Wal.

Plein van Toen

Dit plein vind je ter hoogte van Bouwman Watersport en Nieuwe Haven 83.

12:30 uur 

Rondrit Mosselprinses over de haven.

13:00 – 20:00 uur | Kinderactiviteiten

De hele dag kunnen kinderen gratis springen op ons springkussen, in de draaimolen en over water lopen in de waterrol. Let op: waterrol tot 18:00 uur.

13:00 – 16:00 uur | Vaartocht mosselkotters

Vaar gratis mee met een van de mosselkotters om Neptunes op te halen die op de mosselprinses wacht op een van de zandbanken in de Oosterschelde. Inschepen om 13:00 uur. 

Rondvaartboot de Frisia vaart ook mee, deelname alleen op uitnodiging. 

14:00 – 17:00 uur | Mossels koken

Haal een lekker bakje verse gekookte mosselen.

13:30 – 18:00 uur | Liever ier as tuus

Maak kennis met Liever ier as tuus, dé dweilband die zorgt voor een onvergetelijke feestelijke sfeer tijdens de Havendagen. Deze enthousiaste groep muzikanten brengt met hun aanstekelijke deuntjes en opzwepende ritmes het publiek in beweging. Of het nu gaat om gezellige meezingers of bruisende feestnummers, Liever ier as tuus weet als geen ander hoe ze de juiste ambiance creëren. Met hun typische Zeeuwse gezelligheid en aanstekelijke muzikaliteit staan ze garant voor een onvergetelijke ervaring. Mis hun optreden niet en laat je meevoeren in het feestgedruis van Liever ier as tuus!

18:00 – 19:30 uur | Kids DJ Derick

18:00 – 20:00 uur | Boegspriet lopen

Het boegsprietlopen is een jarenlange traditie tijdens de Havendagen in Zierikzee. Of je nu jong of oud, groot of klein bent, iedereen mag op zaterdag om 18:00 uur (ter hoogte van nr. 83) een poging wagen tot het eind van de ingezeepte boegspriet te lopen! Om 20:00 uur is de prijsuitreiking. Ben jij een echte zeeheld, mis het boegsprietlopen dan niet! 

Om 19:00 uur vind het gekostumeerd boegsprietlopen plaats.

21:00 – 00:30 uur | De Zeevruchtjes

Twee artiesten samengebald tot een vibrerend Rock ’n Roll duo speelt door heel het land, nachtenlang tot in de kleine uurtjes, met een repertoire wat generaties overschrijdt en verbindt. Eclectisch en hysterisch, infaam en abject. De Zeevruchtjes spelen de voegen tussen de bakstenen vandaan tijdens de Havendagen. Denk aan 60’s en 70’s hits in een heerlijke hippievibe.

ibietza

Dit plein vind je ter hoogte van Café de Gekroonde Suikerbiet.

18:00 – 20:00 uur | DJ Ivar

20:00 – 22:00 uur | DJ Matthijs van Mourik

22:00 – 00:30 uur | DJ Santos Suarez

Parkeren

De Havendagen trekken veel bezoekers naar Zierikzee, en velen daarvan komen met de auto. Hierdoor kan het lastig zijn te parkeren in Zierikzee. Een overzicht van de parkeerlocaties.

Huisregels

Tijdens u bezoek aan de Havendagen in Zierikzee betreedt u een gesloten evenemententerrein waar regels van toepassing zijn.