Skip to main content

Parkeren tijdens de Havendagen

De havendag trekt veel bezoekers naar Zierikzee, en vele daarvan komen met de auto. Hierdoor kan het lastig zijn te parkeren in Zierikzee. De afdeling handhaving van de Gemeente Schouwen-Duiveland is redelijk stellig, en zal u dan waarschijnlijk ook bekeuren (boete tussen de € 60-€ 90) als u verkeerd parkeert. Wij betreuren dit ten zeerste, echter kunnen niets anders doen als u er op wijzen. Doormiddel van dit deel van de website proberen wij u een zo duidelijk mogelijk inzicht te verschaffen in de locaties waar geparkeerd kan worden rond Zierikzee.

Parkeerterreinen in de binnenstad zijn betaald parkeren, doormiddel van een parkeerautomaat waar u vooraf een bonnetje koopt. De straten binnen de grachten zijn vergunninghoudersparkeren. De wijk Malta is een blauwe zone, waar u met parkeerschijf maximaal 2 uur mag staan. U mag in de wijk Poortambacht wel parkeren.

Parkeerterreinen

Parkeerterrein Hoofdpoortstraat (4301 AT)
Dit is een gratis parkeerterrein het dichtst bij het evenement. Let op parkeren in de bermen is niet toegestaan.

Parkeerterrein Scheldestraat (4301 VA)
Ruim gratis parkeerterrein; via de Weststraat loopt u door de stad naar de havendag, of via de Laan van St. Hilaire-Hoofdpoortstraat.

Parkeerterrein Hatfieldpark (4301 SH)
Ruim gratis parkeerterrein; via de Zuidwellestraat-Balie-Poststraat loopt u via de stad naar de Havendag.

Parkeerterrein Gemeentehuis (4301 SH)
Hier mag alleen op de zaterdag geparkeerd worden, anders is het blauwe-zone met schijf maximaal 2 uur. Via de Zuidwellestraat-Balie-Poststraat loopt u via de stad naar de Havendag.

Parkeerterein Havenpoort
Ruim gratis parkeerterrein aan de zuidzijde van Zierikzee, u loopt via de ophaalburg Zierikzee en de havendag binnen.

Openbaar vervoer 

Komt u met het openbaar vervoer? Dan kunt de buslijnen 133 en 134 pakken richting Zierikzee. 

Kijk voor actuele vertrektijden van de bus op www.connexxion.nl